diumenge, 1 de novembre del 2015

18.15 h SESSIÓ especial WEBDOCS / CROSSMEDIA

-->
18.15 h
SESSIÓ especial WEBDOCS / CROSSMEDIA
Presenta: Andreu Meixide (director del BccN Film Festival i autor dels webdocs “Parkcelona” i el “Bloc dels Pescadors”)
FORT McMONEY (2015, TOXA, ONF, Arte): Combinant documental i el vídeojoc, Fort McMoney s’endinsa en el Fort McMurray d’Alberta, Canadà, on hi ha la tercera reserva de petroli més gran del món, on es fan milions de dólars, però, a quin preu? Dissenyat per a la web i per als iPads, és una road movie on els jugadors poden agafar el control virtual de la ciutat i dissenyar el seu destí mentre aprenen sobre assumptes econòmics, polítics, històrics i culturals del lloc i interactuen amb altres usuaris. 


LAST HIJACK INTERACTIVE (2014, Submarine Channel): Experiència transmèdia que permet a la gent explorar el segrest d’un vaixell a Somàlia endinsant-se en aquesta delicada realitat a través dels ulls d’un pirata i del capità, d’un advocat, d’un periodista i d’una parella. Es combina vídeo real i animació i permet a l’usuari navegar per entre les històries reals, construint ells mateixos un segrest. Quines són les causes i les conseqüències de la pirateria? Quin és l’impacte que té en els països occidentals?

 
HART NET TV: TV FOR LIFE (2014, NHK): El número de suïcidis entre la gent jove al Japó és alarmant. El programa va convidar als espectadors a compartir els seus sentiments per correu electrònic, obtenint 600 missatges de gent que volia ser escoltada. A partir d’aquí els productors van fer un programa on la gent amb tendències suïcides pogués intercanviar les seves opinions. Internet va jugar un paper clau, així com l’espai públic, ja que alguns d’aquests vídeos van ser emesos a les estacions de tren i del metro.

 
THE MONITOR (2015, NCRV): És una web open source de periodisme centrat en temes rellevants de la societat contemporània. Es tracta d’una web interactiva molt propera al concepte de “periodisme ciutadà” que permet a la gent monitoritzar el progrés de les investigacions que s’estan fent i aportar informació o crítiques.


(castellano)

FORT McMONEY (2015, TOXA, ONF, Arte): Combinando documental y el videojuego, Fort McMoney se adentra en el Fort McMurray de Alberta, Canadá, donde se halla la tercera reserva de petróleo más grande del mundo, donde se hacen millones de dólares, pero ¿a qué precio? Diseñado para la web y para los iPads, es una road movie donde los jugadores pueden tomar el control virtual de la ciudad y diseñar su destino mientras aprenden sobre asuntos económicos, políticos, históricos y culturales del lugar e interactúan con otros usuarios.

LAST HIJACK INTERACTIVE (2014, Submarine Channel): Experiencia transmedia que permite explorar el secuestro de un barco a Somalia adentrándose en esta delicada realidad a través de los ojos de un pirata y del capitán, de un abogado, de un periodista y de una pareja. Se combina vídeo real y animación y permite al usuario navegar por entre las historias reales, construyendo ellos mismos un secuestro. ¿Cuáles son las causas y las consecuencias de la piratería?¿Cuál es el impacto que tiene en los países occidentales?

HART NET TV: TV FOR LIFE (2014, NHK): El número de suicidios entre la gente joven en Japón es alarmante. El programa invitó a los espectadores a compartir sus sentimientos por correo electrónico, obteniendo 600 mensajes de gente que quería ser escuchada. A partir de aquí los productores hicieron un programa donde la gente con tendencias suicidas pudiera intercambiar sus opiniones. Internet jugó un papel clave, así como el espacio público, puesto que algunos de estos vídeos fueron emitidos en las estaciones de tren y del metro.

THE MONITOR (2015, NCRV): Es una web open source de periodismo centrado en temas relevantes de la sociedad contemporánea. Se trata de una web interactiva muy cercana al concepto de “periodismo ciudadano” que permite a la gente monitorizar el progreso de las investigaciones que se están haciendo y aportar información o críticas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada